Onze waxmelts

Voor klanten die liever per keer een bepaalde geur willen verspreiden in een bepaalde ruimte en dus geen kaars willen branden die meerdere dagen gebruikt wordt hebben wij waxmelts.

Dit is een variant op de combinatie water en etherische olie die men toepast op geurbranders. Onze waxmelts zijn handgemaakt van koolzaadwas waaraan een heerlijke geurolie aan is toegevoegd. De waxmelts zijn bestemd om op een daarvoor bestemde waxmelt- aromabrander te gebruiken.

Zodra je het waxinelichtje van de brander hebt aangestoken zal de waxmelt langzaam gaan smelten en de geur vrijkomen omdat de geurolie verdampt. Hoe snel dit gaat en de sterke van de geur is afhankelijk van de geurbrander die je gebruikt.

Hoe warmer de brander hoe sneller en sterker de olie zal verdampen. Wanneer je een hogere brander of een elektrische brander gebruikt zal de waxmelt rustiger verdampen maar ook lichter.

Geur verspreiding

Per geur maar ook per ruimte kan het verschillen in hoeverre je de geur zult waarnemen. Maar ook de persoonlijke reuk speelt hierbij mee. Plus de afmeting van je geurbrander. Hoe kleiner hoe sneller de wax verwarmt wordt en de geur verspreid.
Mocht je de geur in de ruimte voldoende vinden dan kun je de brander doven en zal de verspreiding van de geur stoppen. De reeds verspreide geur zal nog enige tijd ( soms zelfs uren) merkbaar zijn.

Andere wijze om melt te gebruiken

Het fijne van waxmelt is dat je niet altijd een geurbrander nodig hebt om de geur te verspreiden.

  • Leg een melt op een schaaltje in de zon op de vensterbank en de geur zal heerlijk verspreid worden.
  • Een heerlijke geurende melt in de kledingkast geeft het zelfde effect als een geurbuideltje.
  • Goed tegen de motten. Let wel op dat ze niet tegen de kleding aan komen.