Sierkaarsen

Tegenwoordig zie je enorm veel verschillende kaarsen in diverse vormen, geuren en kleuren. Maar wat is nu precies een sierkaars? En waarom wordt dit zo genoemd?

Laten we beginnen met de vlam. Een vlam heeft maar 1 vorm waarop hij brand; in het rond. Wat je ook brand, de vlam zal altijd rond zijn - de hitte die de vlam afgeeft zal een ronde vorm maken. Dit is gelijk de reden waarom kaarsen die een ronde vorm hebben het beste branden. De vlam komt aan alle uit einden van de kaars. 

Wat zijn sierkaarsen?
Sierkaarsen zijn dus alle kaarsen die geen ronde vorm hebben. Denk aan kaarsen in de vorm van een buste, dier, spiraal enz enz. Ook de vierkanten bollenkaarsen die we de laatste tijd veel zien vallen daar onder. 

Kun je sierkaarsen dan wel branden?
Een kaars is een kaars en kun je altijd branden. Daar zijn ze voor gemaakt. Alleen is het zo dat bij het branden van sierkaarsen de kaars niet optimaal zullen opbranden maar er redelijk wat wax over zal blijven. 
Maar, het oog wilt ook wat. Dus waarom geen leuke vorm als kaars in je interieur zetten? Daar is niets mis mee. En van de resten kaarswax kun je zelf ook nog eens waxmelts of een kaars gieten. Hierdoor maak je optimaal gebruik van je sierkaars. Hoe leuk is dat?