Wanneer is de waxmelt verbruikt

Een veel voorkomende denkfout is dat men denkt dat de waxmelt helemaal zal verdampen en dan de melt op is. Dit is niet het geval. Wanneer er bij het verwarmen geen geur meer vrijkomt is de waxmelt optimaal gebruikt. Hoelang dit duurt is persoonlijk aangezien de een een sterkere reuk heeft dan de ander, de ene woonkamer de andere niet is, en de luchtstroom per woonkamer verschilt. Maar ook de grootte van de brander heeft veel invloed.

Geurbrander schoonmaken

Wanneer je vind dat de waxmelt geen geur meer af geeft doof je de brander. Je kunt de geurbrander op meerdere manieren schoonmaken

  • Giet eventueel de overgebleven was in een potje om dit later zelf te gaan hergebruiken voor bv een zelfgemaakte kaars.
  • Laat de was stollen en verwarm de was dan heel even zodat de bodem los laat. Met een mes of lepel kun je de was eruit halen.
  • Pak en bolletje watten en leg deze in de gesmolten was en laat de watten de was opzuigen. Is het bolletje volgezogen dan plaats je het in een schaaltje en pak je, indien nodig, de volgende.

De waxmelthouder kun je daarna afnemen met een stukje keukenrol of tissue. Gooi de wax altijd in de prullenbak en niet wegspoelen in verband met verstopping van de afvoer!!