Schoonmaken van het potje voor hergebruik

Duurzaam hoort ook bij ons bedrijf en daarom gebruiken we potjes die hergebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld als voorraadpotje, snoeppotje of voor een plantje. Maar dan moet het potje eerst goed schoon gemaakt worden en dit kan niet in de vaatwasser of onder de hete kraan. Dit omdat het kaarsvet zal gaan stollen en de boel kan laten verstoppen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten!

Dus de juiste manier om je potje schoon te maken nadat je de kaars opgebrand hebt tot max 2 cm vanaf de bodem. 

Benodigdheden voor verder gebruik overige was:

  • siliconen ijsblokjes- cupcake mal
  • keukenpapier

Verwarm het potje in magnetron /oven of au bain marie totdat de wax is gesmolten. 
Als alles gesmolten is dan pak je het potje met ovenwanten en giet de inhoud voorzichtig in de mal.
Veeg met een stukje keukenrol de overtollige resten uit het potje. Maak met warm water en een sopje het potje schoon. De lont houder kun je met een puntig voorwerp vaak eruit wippen.
Laat de was een paar uur drogen voordat je het uit de mal haalt. Hierna kun je de was in een aromabrander gebruiken als wasmelt.

Benodigdheden voor schoonmaken potje:

  • schaaltje
  • bakpapier of aluminiumfolie
  • keukenpapier

Leg in het schaaltje een stuk bakpapier of aluminiumfolie ter grote van de binnenkant van het schaaltje. Verwarm het potje in magnetron /oven of au bain marie totdat de wax is gesmolten.
Als alles gesmolten is dan pak je het potje met ovenwanten en giet de inhoud in het schaaltje. Veeg met een stukje keukenrol de overtollige resten uit het potje. Maak met warm water en een sopje het potje schoon. Wanneer de wax gestold is kun je dit in de prullenbak gooien. De lont houder kun je met een puntig voorwerp vaak eruit wippen.

Nooit weg spoelen door de gootsteen i.v.m. verstopping van de afvoer!!