Koolzaad

Koolzaad is van oorsprong afkomstig uit het oostelijk deel van het Middellandse zeegebied waar het als lampenolie en voor de consumptie werd gebruikt.

In India wordt koolzaad al ongeveer 6000 jaar gebruikt. Ook de Romeinen kenden de plant al. En in Midden-Europa komt de plant sinds de veertiende eeuw voor. Vanaf de zeventiende eeuw wordt er meer koolzaad verbouwd en is koolzaad het belangrijkste oliegewas in Nederland. In het begin werd de olie echter vooral in olielampen gebruikt. Vanaf de negentiende eeuw werd de olie ook voor voedingsdoeleinden gebruikt.

Koolzaadwas

Koolzaadwas wordt gemaakt van koolzaadolie. Door uit de olie het vocht te halen en het laten verharden is er een was ontstaan. Het mooie hiervan is dat het milieu minder belast wordt, het biologisch afbreekbaar en ook volledig plantaardig is.

Daarnaast komt het uit Europa waardoor er weinig milieuvervuiling door transport plaatsvindt.

Koolzaadwas is wit van kleur en door zijn geurloze samenstelling is het een geweldige was om geurende en gekleurde kaarsen van te maken.

Gezonder dan parafine

Kaarsen gemaakt van parafine (een product van aardolie) geven bij het branden roet, benzeen, zink en lood vrij.
Een ongezonde combinatie die je liever niet wilt inademen!

Door het gebruik van koolzaadkaarsen draag je niet alleen bij aan een beter milieu maar ook aan je eigen gezondheid en dat van je huisgenoten!

Bekijk hier onze collectie mooie geurkaarsen en waxmelts van Koolzaadwas.