Kleurpigment in kaars

Gepubliceerd op 3 juni 2022 om 10:01

Kleurpigment in kaarsen

Hoe leuk is een kaars en dan ook nog eens in een mooie kleur, of zelfs meerdere kleuren?! Ook dit kwam ik op mijn ontdekking pad tegen. En vanuit de basis dacht ik; oh, das simpel. Gewoon natuurproducten gebruiken. Alleen bleek dit niet zo simpel te zijn. Ik heb het met groentes zoals kool ed geprobeerd, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Plus met in het achterhoofd hoe kun je dit snel en simpel doen wanneer mijn bedrijfje echt gaat lopen? was dit niet wat ik zocht. Dus verder..

Ik kwam toen bij waskrijt. Je hebt speciale bijenwaskrijten en wanneer je die fijn raspt lukt het heel goed om je naturel was te kleuren. Alleen blijkt deze niet goed te branden omdat de lont wordt verstikt door deze "kleurstof". Vervolgens diverse gekleurde natuurpigmenten gekocht en getest. Het mengen ging redelijk, maar doordat het poeder is zakte het toch aardig naar de bodem en loste niet helemaal op. Het bleef korrelig. Ook het branden ging niet goed. De kaars doofde uit zich zelf. 

Verder onderzoek bevestigde mijn bevindingen; poeder is niet geschikt voor het kleuren van was. Dit verstopt de lont waardoor deze niet goed en stabiel brandt. Gelukkig kwam ik uiteindelijk wel tot de oplossing; vloeibare kleurstof. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.