Kaarsen maken is hot

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 09:39

Kaarsen maken is hot

Het valt mij de laatste tijd op dat er veel nieuwe kaarsenmakers zijn. Op FB en op andere social media zie ik diverse mensen hun producten tentoonstellen en in de groepen hun vragen stellen. Laat ik voorop stellen dat ik het super vind wanneer mensen aan het creëren gaan, dit vind ik super! Maar waar ik me wel zorgen om maak is dat er veel zijn die binnen 1 maand al producten willen gaan verkopen. Dit is echt niet mogelijk! Ja, kaarsen verkopen natuurlijk wel, maar een goed en veilige kaars verkopen is niet binnen zo'n korte tijd haalbaar. 

Dit omdat er veel onderzoek en testperiodes aan vooraf gaan. Voor iedere kaars ( potje of vrijstaande kaars) moet je uitvogelen welke lont het beste is. En wil je daarna ook nog geur en of kleur gebruiken gaat weer een test periode aan vooraf. 

Ik maak me met name zorgen omdat het gaat om de veiligheid van de klanten die deze kaarsen kopen. Die gaan ervan uit ( net als ik voordat ik met mijn onderzoek startte) pff iedereen kan kaarsen maken dus alle kaarsen die te koop zijn, zijn veilig. Niet dus.. 

Zo worden er kaarsen in porseleinen kopjes, wijnglazen en andere gebruikte materialen gegoten omdat dit a. goedkoop is en b. het er erg leuk uit ziet. Maar wat men zich vaak niet realiseert is dat deze voorbeelden niet veilig zijn. Dit omdat je met gebruikte spullen niet weet of er onderliggende breuken liggen die door de hitte van het branden van kaarsen kunnen knappen. Wijnglazen zijn gemaakt van dun glas en daardoor niet bestemd voor hitte. Ook deze kunnen knappen. En omdat het ene kopje anders kan zijn dan het andere ( en men vaak diverse verschillende koopt omdat er niet zoals in winkels en groothandels meer van 1 soort zijn, is het onbekend hoe het kopje op de hitte zal reageren.

Betrouwbaar
Koop daarom je kaarsen bij een bedrijf die officieel voldoet aan de eisen zoals ingeschreven bij de kvk, een btw nummer en een website heeft. Natuurlijk kan er bij deze bedrijven ook een foutje in een product zitten, zeker bij handgemaakte, maar de kans is wel kleiner. Ga voor veiligheid en niet voor goedkoop en/of uiterlijk. Blijf zelf altijd goed nagaan of jij verwacht dat iets veilig zou zijn.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.