Etherische oliën in kaarsen

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 09:21

Etherische oliën in kaarsen

Tijdens mijn ontdekkingstocht van het zelf maken van kaarsen kwam ik ook aan bij het onderwerp geur. Omdat ik mijn kaarsen zo puur mogelijk wilde maken was mijn eerste reactie: dit ga ik met etherische olie doen. Dus dook ik in de informatie over etherische olie in combinatie met kaarsen. En toen kwam ik er achter dat het branden van etherische oliën met name voor huisdieren zelfs giftig kan zijn! Dit had ik nooit geweten! En dat weten veel mensen niet. Dus ook mijn klanten zouden dit niet weten. Zeker omdat het gebruik van etherische olie in branders in combinatie met water veel gedaan wordt kan ik me indenken dat men het branden van een kaars dit als het zelfde ziet.

Daarnaast kwam ook de realisatie dat het percentage van een geurolie in een kaars max 10% is. En met het gebruik van etherische olie is vaak meer nodig om een goede geur af te geven.
Hier vanuit gaande... hoeveel bloemen moeten daarvoor dan wel niet gebruikt worden??!!! Hele velden!! En aangezien dit niet strookt met mijn idee dat mijn kaarsen zo puur mogelijk zouden moeten worden ging mijn zoektocht verder. En kwam ik op geurolie die speciaal voor kaarsen bestemd is. En ja, dit is een synthetisch product, maar wel 1 die veilig is voor dieren en waarvoor geen velden met mooie natuur voor gebruikt hoeft te worden.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.