
Wat ik niet wist..
Voordat ik begon met mijn onderzoek voor kaarsen maken heb ik eigenlijk nooit stil gestaan over wat er allemaal bij komt kijken en wat belangrijke zaken zijn met betrekking tot kaarsen. Ik kocht gewoon een leuk uitziende kaars en stak die aan.
Maar er zijn redelijk wat do’s en don’ts..
Do’s
- Voordat je een kaars aan steekt moet je ervoor zorgen dat de lont max 0,5 lang is. Dit zorgt ervoor dat de kaars – vlam rustig brand en niet gaat wapperen. Wat dan weer voor zwarte walm kan zorgen waar je niet op zit te wachten in je kamer. Wanneer de kaars in een potje zit wappert de vlam daarnaast dan ook tegen de binnenkant van het potje waardoor deze oververhit raakt en kapot kan gaan.
- Wanneer je een kaars in een potje koopt en aansteekt, zet hem dan op een onderzetter om de ondergrond te beschermen. Het potje kan namelijk erg heet worden.
- Doof de vlam met een dover. Hierdoor krijg je geen roet en kans op kaarsvet die verspreid.
- Laat een kaars in een potje minimaal 2 uur branden zodat de volledige bovenkant kan smelten. Doe je de kaars te snel uit kan is het smeltproces niet volledig en krijg je een tunnelvorming. Hierdoor zal de kaars verder niet meer goed- volledig op kunnen branden
Don’ts
- Let op wanneer je huisdieren hebt en van kaarsen houdt die met etherische oliën gemaakt zijn; sommige geuren kunnen namelijk giftig zijn!!
- Zet meerdere kaarsen niet bij elkaar omdat ze door elkaars warmte zullen gaan smelten en daardoor uit vorm zullen raken waardoor de kaars scheef kan zakken.
- Laat geen gebroken stukjes lucifer in de kaars liggen. Die kan voor extra vlam zorgen
- Brand een kaars in een potje niet langer dan 4 uur. Anders wordt het potje te heet. Een zogenaamde powerburn waarbij de je kaars non-stop de hele avond laat branden kan voor het kapot springen van het potje leiden.
- Brand de kaars in een potje nooit helemaal op tot op de bodem. Hierdoor wordt het potje veel te heet en kan het springen plus de ondergrond ( tafel oid) kan beschadigen.
Reactie plaatsen
Reacties